In memoriam Bódi Tamás

 

Tamásfotó1

Bódi Tamás a Logikai Játékok Országos Szervezetének (LOGOSZ) alapítója.

 

2014 szeptember 18-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Bódi Tamás. A Heves és a Nógrád megyei sakkélet jeles alakja, aki játékosként, edzőként, oktatóként, egyesületi és szövetségi elnökként elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportágban.

Irányította az Andornaktályaiak NB II-es csapatát, megalapította és elnöke volt az Agria Park Szabadidő és Sport Egyesületnek, megalapította a Logikai Játékok Országos Szervezetét (LOGOSZ). A Nógrád Megyei Sakkszövetség Elnökeként újjászervezte a sakkéletet és a versenyzést. Elindította a megyei csapatbajnokságot, logikai versenyeket szervezett és diákokkal ismertette meg a sakk szépségét és sajátítatta el a sakkozás alapjait.

Közismert volt a sakk iránti szenvedélye és elkötelezettsége. Játszott, oktatott és nevelt, központi kérdésként kezelve a fiatalok képzését. Számtalan gyerek és ma már felnőtt ember életét tette gazdagabbá, tartalmasabbá. Tanítványai hazai és nemzetközi szinten is elismertek. A világszinten jegyzett Gledura Benjámin szintén mesterének tekintheti. Bakos Balázs, Tóth Dániel és Becskei Zoltán is nála nevelkedett.

Éveken át elmaradhatatlan szereplője volt az Agria Park hétköznapjainak és ünnepnapjainak. Közösséget teremtve, szinte minden délután meg lehetett találni a sakktáblák, az elmélyülten sakkozó gyerekek, felnőttek között.

Munkásságát 2012 május 12-én a “Magyar Sakkozásért” díjjal ismerték el.

Közreműködött a (sakk és logikai játékok) képzés kidolgozásában az EKF oktatóival, ennek eredményeként válhatott valóra nagy álma, hogy sakkozást taníthasson az Eszterházy Károly Főiskolán.

De a sors közbeszólt és ebben a partiban mattot kapott.

Élt: 44 évet.

Agria Park, Sporttársak, Barátok